Meerdaagse kookworkshop op Kreta

Meerdaagse kookworkshop op Kreta: Kookcursus op Kreta & kookworkshop Grieks koken en Griekse kookvakantie. Meerdaagse kookvakantie op Kreta, genieten van het buitenleven. Workshop koken op Kreta, koken in olijfolie, kookles op Kreta, gerechten herkenning, buiten koken. We geven u op deze pagina een indruk over onze meerdaagse kookworkshop op Kreta.

Heerlijk eten op Kreta

Kookvakantie op Kreta: culinaire vakantie op Kreta: Leer Grieks koken in meerdere dagen, een leuke vakantie waar we u vele kneepjes van de Griekse keuken leren, cultuur en avontuur op Kreta Griekenland. De Griekse kookvakantie is een programma van 4 dagen. Hierbij worden 3 kookworkshops gegeven en gaan we een dag op de excursie ‘Onbekend Kreta’.

Kookles op Kreta – Griekenland: tijdens de kookworkshops krijgt u hulp bij en uitleg over het maken van Griekse gerechten. Maar het is de bedoeling dat u alles zelf maakt, wij helpen daarbij en geven adviezen en instructies. Het koken vindt in principe plaats in de buitenlucht. Maar met minder mooi weer koken we ook binnen. Totaal koken we 2 dagen in onze eigen olijfgaard, waar we leren koken met olijfolie en kwaliteit van de olijfolie leren proeven en een keer op Zorbas. Hier hebben we andere kookmogelijkheden dan in de olijfgaard en kunnen er dus andere gerechten gemaakt worden. We organiseren meerdere meerdaagse kookworkshops per jaar en bijna wekelijks een kookworkshop van een dag. In onze agenda kunt u de data vinden voor de meerdaagse kookworkshops. Mochten deze niet uitkomen, mail dan gerust met een ander voorstel. Wij kunnen altijd kijken of we andere data kunnen inplannen.

Kookvakantie – Kooklessen op Kreta – Koken in Griekenland

Koken in combinatie met accommodatie op Kreta: De workshop koken op Kreta wordt georganiseerd in combinatie met accommodatie. Inclusief bij de accommodatie zijn ontbijt en avondeten. Deelname aan de workshop kunt u zowel individueel of als groep reserveren. Maar het is ook mogelijk als groep bij ons te verblijven, terwijl bijvoorbeeld maar 1 persoon meedoet aan de kookcursus. We hebben voor uw reisgenoten ook andere opties, zoals wandelen, strand, fietsen, en vele andere excursies.

Wat moet je eten op Kreta?

Het is ook mogelijk om langer op Kreta te verblijven en dan de kookcursus te combineren met andere activiteiten.  Onze workshop koken op Kreta is ook geschikt voor vegetariërs, we kunnen ons menu hierop aanpassen. De Griekse keuken heeft een ruime variatie aan vegetarische gerechten.

Aantal deelnemers voor de kookcursus op Kreta Griekenland: We proberen altijd om de groepen niet te groot te maken. Het maximale aantal personen is tussen de 6 en 10 personen, maar doorgaans gaan we uit van ongeveer 8 personen. De kookcursus wordt gegeven in drie talen: Nederlands, Duits en Engels. Maar daar willen we bij vermelden dat we ook proberen om in niet te veel talen door elkaar de workshops te geven, maximaal twee talen per workshop.

Programma kookworkshop op Kreta

Het is het beste om een of meerdere dagen voor de aanvang van de meerdaagse kookworkshop te arriveren zodat de kookworkshop op de aangegeven dag kan beginnen. Het onderstaande programma is onder voorbehoud. De dagen kunnen wisselen ivm het weer of om andere logistieke redenen.

De eerste dag gaan we naar onze olijfgaard om te koken; we gaan koken op een heerlijke locatie, met rondom olijfbomen en een prachtig landschap. We hebben hier een lange tafel staan waaraan gekookt wordt en andere tafels waar u tussendoor even kunt zitten en op het laatst van de zelf bereide gerechten kunt genieten. Hier in de buurt kunt u onbeperkt salie plukken. Salie is heerlijk bij rode vleessoorten, vullingen, sauzen, worst, kaas, thee, appelsap en grote witte bonen. Het wordt ook gebruikt als vloeistof om van grijzen haren af te komen! U kunt er ook een lekkere thee van maken, die een reinigende functie voor de lever heeft.

Koken in de olijfgaard van Zorbas Island

Deze locatie is een heerlijk begin van de kookcursus op Kreta. Ook vindt u in deze omgeving veel kappertjes, zeer smakelijk voor o.a. pasta’s. Oregano groeit hier ook veel, maar oregano vindt u overal op Kreta. Heerlijk om bij vlees- en groenteschotels te gebruiken of als vulling voor deegwaren.

We beginnen met koken rond 10.30 uur. Allereerst geven we een uitleg over de olijfolie die uit deze olijfgaard komt. U krijgt uitleg hoe u deze proeft en kunt uiteraard de olie die in november het jaar ervoor geperst is, proeven.

Ook hebben we tussendoor voor de liefhebber een kleine wijnproeverij. Als alle gerechten klaar zijn, kunt u die uiteraard zelf, onder het genot van een wijntje, opeten.

De workshop duurt tot ongeveer tot 14.00 uur. Na het koken in de natuur, gaan we terug naar onze accommodatie.

Bezoek aan de markt

Dag 2: Na het ontbijt gaan we inkopen doen op de markt in Heraklion (hoofdstad van Kreta). Hier ziet u vele soorten groenten en kruiden die hier voordelig te koop worden aangeboden. Het is al een belevenis op zich om hier tussen de drukte over deze Griekse markt te wandelen. Rond de middag komen we terug in Kokkini Hani, waar we beginnen aan de voorbereiding van de dag. We koken vandaag op de locatie van onze accommodatie en kunnen gebruik maken van de oven en grill.

Excursie Onbekend Kreta

Op de 3e dag onderbreken we het koken en gaan we op de Onbekend Kreta-excursie. We vertrekken rond 9.30. Met de auto gaan we het achterland van Kreta verkennen, waar de gemiddelde toerist niet komt. We bezoeken dorpjes, kloosters, kerkjes, mooie natuur, verschillende ambachten etc. Onderweg drinken we ergens koffie (of iets anders) en we houden veel stops onderweg. Ook lunchen we in een Griekse taverna.

Vierde dag koken op Kreta: na het ontbijt (10.30 uur) gaan we weer naar het olijfveld om de meerdaagse kookworkshop af te sluiten met een laatste dag koken. We maken hier weer verschillende, andere gerechten die u uiteraard zelf weer op mag eten.

Kookvakantie op Kreta – Thema’s die tijdens de kookworkshop worden behandeld

Kennis van de soorten olijfolie op Kreta, Griekenland: Koken in olijfolie, soorten olijven, waar u moet u aan denken als u olijfolie koopt, oliedressings, sauzen maken met olijfolie, bakken en braden met olijfolie. Olijfolie in de pasta en basiskennis van olijven en olie

Kruiden op Kreta Griekenland: Het gebruik van kruiden in de Griekse keuken, kruiden zelf plukken, kruiden kopen, kruiden verwerken in de maaltijd, vlees- en viskruiden, pastakruiden, soepkruiden.

Griekse wijnen: Welke Griekse wijn hoort bij welk gerecht en een Griekse wijnproeverij.

Koken op Kreta

Idaia wijn informatie: Als u meer wilt weten over Idaia wijn uit Kreta, kijk dan op de pagina met informatie over wijn op Kreta: Idaia wijn Kreta.

Vis- en vleesgerechten uit Kreta Griekenland: Het bereiden, kruiden, grillen en gerechten uit de oven komen allemaal aan bod. Ook wordt de markt bezocht.

Groenten uit Kreta Griekenland: Inkopen van groenten voor de maaltijd, verwerken en schoonmaken van groenten, herkenning van groenten.

Kookvakantie Kreta – Welke gerechten worden er gemaakt?

Onderstaande gerechten maken we regelmatig met onze gasten, helaas zijn sommige gerechten seizoensgebonden en kunnen we deze niet het hele jaar klaarmaken. We zorgen ervoor dat u altijd thuis komt met een aantal nieuwe gerechten en ideeën. Als u een bepaald gerecht wilt leren bereiden, laat ons dat dan weten.

Gerechten uit Kreta Griekenland: Een Griekse salade klaarmaken, aubergine en courgette koekjes maken (kolokithakia). Griekse kaaspasteitjes maken (tiropitakia met feta en mezithra). Grote witte bonen klaar maken (Gigantes), tzatziki maken, auberginesalade, skordalia, gevulde wijnbladeren (dolmadakia), spinazie en feta pasteitjes (spanakotiropita), gorta (wilde berggroente), , vlees, , artisjokken met olijfoliesauzen, kritharaki uit de oven met varkensvlees, gehaktballetjes (keftedes), moussaka, souzoukakia (gehakt in tomatensaus), gevulde courgettes, gevulde aubergine, gevulde tomaten, okra’s met olijfolie (bamies), varkensvlees in wijn, olijfoliesauzen met knoflook, citroen, santo, pepers, salie, bieslook, mint, rozemarijn en basilicum. Griekse pasta’s, ansjovispuree, Griekse pesto, tapenade, kruidige olijven, koriander, stifado en Griekse stoofschotels.

Onze olijfolie uit eigen gaard

Onze eigen Zorbas Island olijfolie: Het hele proces van oogsten tot aan bottelen of inblikken wordt door het Zorbas-team en geselecteerde partners gedaan. In november (soms december) worden de olijven handmatig geoogst en binnen 24-uur koud geperst. Dit zorgt voor een milde smaak en lage zuurgraad. Na een periode van een paar weken, om de olie te laten bezinken, wordt de olie gebotteld of ingeblikt en gelabeld. Klaar voor gebruik of de verkoop! Op deze website kunt u de olijfolie uit Kreta bestellen en meer lezen over het hele proces.

Kreta staat bekend om de hoge kwaliteit olijfolie, de Extra Virgin Olijfolie. Bij Zorbas Island gebruiken wij voor al onze gerechten de olijfolie, die wij jaarlijks zelf produceren.

Het Griekse kookboek van Zorbas Island: Hier vindt u recepten uit de Griekse keuken van Zorbas Island. Deze gevarieerde en gezonde Griekse gerechten kunt u nu ook thuis klaarmaken. Natuurlijk kunt u tijdens uw vakantie op Zorbas Island alle gerechten ook zelf proeven. Wij gebruiken altijd verse (biologische) lokale producten voor al onze Griekse gerechten. Tijdens onze Griekse kookworkshops leggen we u meer uit over de ingrediënten en de bereiding van de Griekse keuken. In Kreta beschikken we over bijzondere gerechten, dus willen we u graag mee laten genieten van onze geheimen. Veel kookplezier en kali oreksi.

Fotoboek Griekse kooklessen op Kreta: Op deze pagina krijgt u een overzicht van onze meer dan 10 jaar kookervaring op Kreta. We doen een aantal meerdaagse kookworkshops per jaar. De foto’s zijn door ons genomen tijdens onze kookworkshops op Kreta.

Kookles op Kreta overzichtWe bieden een vakantie aan op Kreta waarin u kookles krijgt. In 3 tot 8 dagen maakt u kennis met de wonderen van de Grieks keuken. We nemen u mee tijdens de inkopen en gaan met u naar diverse locaties, waar u leert koken in de Kretenzer bergen. Kijkt u op onze links van het Griekse kookboek en fotoboek Griekse kookvakantie.

Mail ons voor meer kookplezier

Mocht u meer informatie willen, stuur dan een e-mail naar zorbasisland@gmail.com

Vakantie op Kreta: Appartementenverhuur en accommodatie op Kreta het grootste deel van het jaar. Het juiste adres voor familieappartementen en vakantiewoningen, al uw excursies en goedkoop vliegen naar Kreta. Een uitgebreid overzicht van het laatste vakantienieuws uit Kreta inclusief veel foto’s. Kreta is het meest zuidelijke vakantie-eiland van Europa.

Meerdaagse kookworkshop op Kreta